Faner

20 juli 2012

Lav seje præsentationer og animationer med Powtoon



Powtoon er et nyt, sjovt og gratis online-værktøj, som kan bruges til at lave slide-præsentationer eller animationsfilm med i stil med den I kan se herover. Værktøjet har et væld af færdige figurer, objekter og effekter som pusles ind på en tidslinje på samme måde som vi kender fra filmredigerings-værktøjer som MovieMaker og Photostory. Præsentationerne kan laves som både slideshows (hvor man selv styrer afspilningen undervejs ved hjælp af play/pause) eller movies (animationsfilm).

Brugerfladen er på engelsk, men nem at gå til. Jeg gætter på at værktøjet vil være et hit hos elever fra ca. 4.-5. klasse og opefter. Her kan I se en præsentationsvideo, som viser hvor let det er at bruge: Værktøjet er så nyt at det stadig er i BETA (dvs. en testversion under udvikling). For at kunne bruge det skal man først ansøge om en invitation, hvorefter man modtager en e-mail med startinstruktioner. Ansøgningen klares nemt og hurtigt online ved at udfylde nogle få felter med det ønskede brugernavn, en adgangskode, navn, email-adresse og oplysning om hvorvidt man er f.eks. elev, lærer eller andet.
Du kan ansøge om en invitation her ved at oplyse en email-adresse og trykke på den blå Send-knap.
De færdige præsentationer kan på nuværende tidspunkt deles med andre via Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ eller uploades til Youtube. På et tidspunkt vil det også blive gjort muligt at indlejre (embedde) sine præsentationer i en blog eller på en hjemmeside, men indtil videre kan dette kun gøres ved at uploade sit arbejde til Youtube og embedde det derfra, som jeg har gjort det øverst i dette indlæg. Klik i øvrigt her hvis du vil se flere instruktionsvideoer på Youtube til Powtoons funktioner. Du finder værktøjet her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar