Faner

06 december 2010

Lav animerede E-postkort..., der kan tale!

Med onlineværktøjet Acapela kan I gratis lave jeres jeres egne, animerede E-postkort med talestemmer, der siger den tekst I skriver i kortet.
Klik lige her, for at se et talende eksempel.
De færdige E-postkort kan deles med andre, enten via et link i en email, via Twitter, Facebook... og det er også muligt at indlejre (embedde) postkortet som et videoklip på en blog eller hjemmeside...., desværre dog kun i et lidt bredere afspillervindue end kolonnen her på Skolestuen er sat op til at vise.
Det er kun nødvendigt at registrere sig som bruger på Acapela, hvis man ønsker at gemme sine E-postkort.

Sådan bruges værktøjet:
  1. Vælg først en af de 16 animationer ved at klikke på den - vent mens den åbner.
  2. Vælg sprog med scrolleren og skriv herefter den ønskede tekst der skal siges i kortet og klik derefter på "OK"
  3. Nu vises det færdige E-postkort. (Da stemmerne er syntetiske kan der være problemer med udtalen af enkelte ord. Her kan man evt. vælge at klikke på "Replay", som sender éen tilbage i arbejdsvinduet, hvor man kan prøve at ændre lidt i sin tekst)
  4. Klik på knappen "Share the fun" og vælg hvordan du vil dele E-postkortet med andre.
Brugerfladen er på engelsk, men så simpelt opbygget og let at bruge at selv elever i indskolingen også vil kunne bruge det, hvis de er fortrolige med at skrive på et tastatur og klikke med en mus.
E-postkortet kan måske også inddrages i undervisning der undersøger de forskellige kommunikative teksttyper - er et talende E-postkort et brev, en email, en tegnefilm... eller hvor hører det egentlig hjemme?!
I finder værktøjet her.

1 kommentar:

  1. Har lige afprøvet og sendt en lille E-post til ungerne. Tak for típpet, Eva.

    SvarSlet