Faner

23 juli 2012

Scribblar - et kollaborativt værktøj til elektroniske tavlerScribblar er et gratis onlineværktøj, som kan bruges til at lave interaktive undervisnings-aktiviteter, hvor elever, fra forskellige computere, kan samarbejde om et projekt på en elektronisk tavle.

Værktøjet fungerer ved at en registreret bruger (f.eks. læreren) opretter et rum og herefter enten deler rummets url-adresse med sine elever eller sender dem en invitation til at deltage i rummet pr. e-mail via værktøjets indbyggede invitations-funktion. Hvordan det foregår kan du se i videoen herover.

Når alle deltagere er "til stede" (logget på) i det virtuelle rum kan læreren f.eks. formulere et spørgsmål og skrive nogle forskellige svarmuligheder. Eleverne kan herefter placere deres personlige musepil, der hvor de mener at det rigtige svar er. Alle deltageres pile er forsynet med et navn, og alles pile vil være synlige på samme tid.

Vil du se hvordan værktøjet fungerer i praksis når flere brugere interagerer på samme tavle, er der en rigtig god demonstrations-video af det på bloggen Teq - den kan du se her.

Scribblars egen hjemmeside kan du se flere videovejledninger her. Fra forsiden kan du også prøve en demoversion af værktøjet - her.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar