Faner

26 oktober 2014

Lav og del læringsspil/opgaver online og på tablets med TinyTap

På websiden TinyTap kan du finde en masse gode læringsspil lavet af (bl.a.) undervisere fra hele verden.
Spillene er lavet med app'en "TinyTap, make and play educational games and interactive lessons", som du kan hente gratis her: IOS eller Android.

Med app'en kan du lave forskellige læringsaktiviteter, bl.a. soundboards og puslespil.
Aktiviteterne kan laves med billeder fra et stort indbygget galleri, med billeder fra nettet eller med dine egne billeder. Lyd, tekst, tegninger og videoer kan tilføjes.
For at gemme en aktivitet skal man oprette sig som bruger. Det er gratis og nemt. Brugerfladens sprog er engelsk, men alt er holdt så enkelt og brugervenligt at værktøjet sagtens vil kunne bruges sammen med elever.
Når en færdig aktivitet er gemt og evt. publiceret kan alle finde og spille den ved at søge i TinyTaps galleri enten i selve app'en eller online her.
Som lærer kan du altså lave en aktivitet og via TinyTap-galleriet gøre den tilgængelig for dine elever uanset om de bruger tablet eller PC.

Efter min opfattelse fungerer både grafikken og lyden klart bedre når aktiviteterne afspilles via en tablet end den gør med online-versionen, som virker lidt skrabet. Sidstnævnte kan I se et eksempel på herunder. Her er kun billederne og lyden kommet med. Når aktiviteten afspilles via TinyTap-app'en kommer der også tekst frem, når ordene høres.

Jeg har forsøgt mig med at lave en interaktiv Dansk-billedordbog med lyd til nogle af mine Dansk som andetsprogs-elever, som er i gang med at lære at bruge en iPad. (OBS! Man bladrer i bogen ved at klikke nederst i højre hjørne)

"Ordet begynder med ...?"

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar