Faner

05 september 2010

Byg jeres egne quizzer med Mystudiyo


På websitet Mystudiyo kan man gratis bygge sin egen Multiple choice-quiz, lige til at sende pr. email eller lægge ind på en hjemmeside eller klassens blog. Ovenstående er bare et eksempel på et af flere designs man kan vælge imellem. Værktøjet er på engelsk, men nemt at gå til, og man kan sagtens skrive i det på dansk. Det er en god idé at have lavet dine spørgsmål og svarmuligheder klar på forhånd, og hvis du ønsker det er der mulighed for at sætte billeder ind (i .jpg-, .gif- eller .png-format) eller at linke til Youtube-videoer.
Brugerfladen er enkel, men indeholder også mere avancerede funktioner for dem som ønsker det. Tryk på "Add question" for at tilføje et nyt spørgsmål > skriv spørgsmålet og 4 svar-muligheder (husk at markere hvilket svar der er det rigtige!), indsæt evt. billede/link > fortsæt på samme måde til du synes quizzen er færdig. Du kan nårsomhelst undervejs klikke på "Preview" og se hvordan quizzen fungerer.
Du kan gemme dine quizzer på din Mystudiyo-side (når du har registreret dig som bruger). og du kan altid ændre i quizzen eller tilføje nye spørgsmål.
Med lidt instruktion vil jeg mene at elever fra ca. 5. klasse og opefter vil kunne bruge værktøjet til at lave quizzer om alt mellem himmel og jord - en god og sjov måde at repetere og dele viden på.
Find siden her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar