Faner

05 september 2010

Red et truet.... ord!


Vi har organisationer der kæmper for at redde truede dyrearter eller truede naturområder rundt om i verden, men i går opdagede jeg at der sørme også findes et projekt, som kæmper for at redde truede ord.
Folkene bag det spændende site Save the Words har i hvert fald sat sig for at redde nogle af de ord i det engelske sprog, som enten allerede er så godt som glemt eller snart vil være det...., medmindre vi begynder at bruge dem igen.
På ordvæggen kan man vælge et truet ord ved at klikke på det, hvorved man får en forklaring på ordets betydning, samt et eksempel på en relevant kontekst ordet kunne indgå i. Det er endda muligt at "adoptere" ord hos Save the words, og ved at registrere sig (gratis) på sitet, kan man få tilsendt dagens ord pr. email - ord, som man "forpligter" sig til at forsøge at redde ved simpelthen at bruge dem!
Jeg ved ikke om sitet i sig selv er direkte anvendeligt i overbygningens engelskundervisning i en dansk folkeskole (?), men jeg synes Save the words kommer med nogle interessante bud på forskellige måder at vække den sproglige opmærksomhed på (find dem bl.a. under menupunktet "Spread the word").
Og uanset hvilke sprog man taler er der jo altid mange gode grunde til at undersøge, udvide og udvikle sit ordforråd og ordkendskab.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar