Faner

11 november 2010

Prøv DoInk - et gratis og sjovt animationsværktøj på nettet


Fiskeblink by Skolestuen

På websitet DoInk kan I lave jeres egne små animationsfilm, som ovenstående eksempel (hold musen over billedet og klik på "Play" for at se animationen), med et lettilgængeligt animationsværktøj, som ikke kræver de store engelsk-kundskaber, men snarere at man bare tør kaste sig ud i det og afprøver hvad de forskellige værktøjer kan. Man kan altid trykke Ctrl + Z og fortryde det sidste træk.
For at lave en animation skal man oprette sig som bruger på sitet. Det er nemt og gratis.

Sådan bruges animationsværktøjet:
En animationsfilm laves af en stribe slides (billeder), som adskiller sig fra hinanden med små ændringer fra billede til billede. Når billederne efterfølgende afspilles ved hjælp af "Play"-knappen, opstår illusionen af bevægelse. Afspilningstempoet justeres med hastighedspilen i midten under billedet.
Start med at tegne hvad der skal være på det første slide. Tryk derefter på "Clone" og en kopi af første slide oprettes. I denne laves nu en lille ændring i tegningen. Fortsæt med samme procedure til du ikke ønsker at filmen skal være længere (filmen kan nårsomhelst afspilles undervejs, så man kan se hvordan de ændringer man laver virker).
Den færdige film gemmes ved at trykke på knappen "Publish". Herefter skal man tildele sin film en titel + en beskrivelse og evt. tags, vælge hvorvidt man ønsker at filmen skal være offentligt tilgængelig for alle i DoInks galleri eller kun tilgængelig for dem man vælger at sende et link til.
Man kan også vælge om man ønsker at gøre sin film tilgængelig som en såkaldt "Props", hvilket vil sige at andre brugere af sitet må anvende din tegning som en del af en animation de selv laver. I så fald vil du blive krediteret for din del af værket.
Den færdige film kan som nævnt sendes til andre som et link, deles på f.eks. Facebook eller Twitter eller indlejres på en blog, som her, med embed-funktionen.
I finder værktøjet her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar