Faner

07 september 2015

Skrivedysten 2015

Dansklærerforeningen og boghandlen Saxo samarbejder om projektet "Skrivedysten 2015" - en forfatterskole og novellekonkurrence for 5.-10.kl.
Jeg har modtaget denne præsentation af projektet fra folkene bag Skrivedysten:
"Den 1. september lød startskuddet til Skrivedysten, som består af skriveøvelser på film lavet af børne- og ungdomsforfatterne Kim Langer og Camilla Wandahl. Filmene kan ses gratis på Skrivedystens hjemmeside, www.saxo.com/side/skrivedysten. Til skriveøvelserne er der også en lærerguide, der giver idéer til, hvordan de kan bruges i den læringsmålstyrede danskundervisning. Skrivedystens materialer retter sig i år mod to forskellige forløb, der er tilpasset hhv. 5.-6. klasse og 7.-10. klasse.

Målet med skriveøvelserne er at inddrage eleverne i en kreativ skriveproces for at øge læselyst, skriveglæde og skrivefærdigheder. Øvelserne kan både bruges enkeltvis som indspark i undervisningen, eller man kan vælge at bruge alle, f.eks. til et temaforløb om novellearbejde eller kreativ skrivning.

Skrivedysten afsluttes med en landsdækkende novellekonkurrence. Her kan eleverne afprøve og anvende alt det, de har lært og dyste med elever landet over om at skrive den bedste novelle.

Novellerne kan indsendes fra d. 2. november til d. 4. december, hvorefter Kim Langer og Camilla Wandahl i samarbejde med en faglig jury finder de to bedste noveller for både 5.-6. klasse og 7.-10. klasse. Kim Langer og Camilla Wandahl skriver feedback til de bedste noveller, som også vinder 4000 kr. til en klassefest!

På Skrivedystens hjemmeside, www.skrivedysten.dk, kan man se skriveøvelserne, læse mere om konceptet og tilmelde sig nyhedsbrevet."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar