Faner

14 april 2011

Lav jeres egne prik-til-prik-billeder

Kan I se hvad det her er?

Som barn var jeg helt pjattet med de der opgaver, hvor man skulle lave et billede ved at tegne streger mellem nummererede prikker. Helt barnligt begejstret blev jeg jo derfor over at finde onlineværktøjet Picturedots, hvor man kan få lov til at lave sine egne prik-til-prik-opgaver ud fra billeder fra nettet.

Sådan bruges værktøjet:

Fra forsiden vælges punktet "Make Puzzles".

Du bliver nu bedt om at logge ind eller at tilmelde dig som bruger (klik på "Sign up") - OBS! Dette er dog kun nødvendigt hvis du ønsker at have muligheden for at gemme/vende tilbage til og evt. redigere i dit arbejde.
Klik på "Make Puzzle" for at komme i gang eller på "Tutorial" for at få en engelsksproget vejledning.

Brugerfladen i Picturedots
Ønsker du at lave en frihånds-prik-tegning (uden billedforlæg) kan du bare gå i gang med at klikke prikker frem i det hvide arbejdsfelt.
Ønsker du derimod at lave en prik-tegning ud fra et foto, skal du klikke på knappen "Get image" - se den grønne markering.

Du kan kun anvende fotos, som ligger et sted på nettet, da værktøjet skal bruge en URL-adresse for at hente billedet. Klik på billedet herover, hvis du ikke ved hvordan man finder URL-adressen.

VIGTIGT TIP! At lave prik-til-prik-billeder ud fra fotos er sværere end man lige skulle tro, så jeg kan varmt anbefale at I lægger ud med meget simple billeder, helst en stregtegning, som i eksemplet ovenfor - Skriv f.eks. "Skib" + "Clipart" i søgefeltet, hvis I leder med Googles billedsøgning.

Ønsker I at lave en prik-til-ptik-tegning med et af jeres egne fotos/tegninger som billedforlæg, er det nødvendigt at dette er uploadet og kan findes et sted på nettet, f.eks. på klassens hjemmeside/blog.
Indsæt nu den kopierede URL-adresse, som vist herover og klik på knappen "Get image".
Begynd nu at indsætte de prikker der skal være, men pas på at I ikke sætter dem alt for tæt på hinanden, for så kan tallene ikke ses, når man skal tegne billedet bagefter. Tallene indsættes automatisk i den rækkefølge i klikker prikkerne frem.
Når alle prikker er sat er det tid til at gemme billedet på computeren, så det kan udskrives og tegnes. Det gøres ved at klikke på knappen "Make PDF". (Har du oprettet dig som bruger kan du vælge knappen
"Save".

Prøv værktøjet her.

1 kommentar:

  1. Hej Onkel Eva

    Gode ideer takker :-)

    Jeg kan kan også anbefale Prik til prik PDF malebog

    SvarSlet