Faner

20 juli 2012

Lav jeres egne tegnefilm med animationsværktøjet Sketch Star

Drengen på skateboardet her er en lille animationsfilm jeg har lavet ved hjælp af det gratis online-animationsværktøj Sketch Star.
Værktøjet indeholder en masse forskellige figurer og objekter, som kan sammensættes og tilpasses på forskellige måder, men man kan også male/tegne sine egne figurer og baggrunde ved hjælp af de indbyggede tegne/male-redskaber. Værktøjet indeholder desuden mulighed for at indsætte tekst og talebobler - Her skal man dog være opmærksom på at Sketch Star i indsat tekst/talebobler ikke genkender (og derfor ikke kan vise) bogstaverne 'æ', 'ø' og 'å', så disse må undgås.
Værktøjet er meget brugervenligt, sjovt at lege med, og det kan - selvom brugerfladen er på engelsk - varmt anbefales herfra til elever fra omkring 3.-4. klasse og opefter.

Man kan godt bruge animationsværktøjet uden at være oprettet som bruger, men ikke gemme sine film.
Det er til gengæld gratis og nemt at oprette sig som bruger - det kræver kun at man vælger sig et brugernavn og en adgangskode, samt oplyser en e-mail-adresse, fødselsdato og -år. Er man først oprettet som bruger kan man gemme helt op til 100 animationer pr. måned.


Sådan bruges værktøjet
Her har jeg lavet en guide som gennemgår de mest grundlæggende funktioner, som blev brugt til fremstillingen af denne lille animation (tryk på billederne for en større visning):








Når en film er lavet færdig skal den først gemmes og godkendes af folkene bag Sketch Star før den bliver gjort offentligt tilgængelig i galleriet. Hvor lang tid der går med at godkende varierer lidt. Den første film jeg lavede var godkendt allerede efter et par timer, den anden først dagen efter.

De færdige film kan deles med andre via en masse forskellige sociale medier, f.eks. Facebook og Twitter, eller som et link i en e-mail. Filmene kan også downloades (som en .gif-fil) og gemmes på computeren og evt. indsættes på klassens blog/hjemmeside, som jeg har gjort det øverst i dette indlæg.

Værktøjet indeholder flere funktioner end de her nævnte. Dem kan du læse mere om her.
En mere uddybende forklaring af de forskellige redskaber findes (på engelsk) her.

Du finder animationsværktøjet her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar