08 februar 2014
Hvad Googles automatiske søgeforslag også kan bruges til i sprogfag og billedkunst - Grib idéen!
"Never go to bed without a piece of raw meat"...?
"Jeg vil hellere være hel end god"...?
"Hvem har ferie 364 dage om året?"
Ovenstående viser nogle eksempler på forskellige søgeforslag fra Google... I ved, de forslag der automatisk popper frem på skærmen så snart man begynder at skrive noget i søgefeltet. Forslag, som iflg. denne artikel fra Google selv, bl.a. er baseret på de hyppigst benyttede søgeord samt ens egen søgehistorik.
Udover det åbenlyse formål med Googles autoforslag... at gøre søgninger nemmere og hurtigere for brugerne, slog det mig i dag, at der sagtens kunne komme nogle underholdende skriveøvelser ud af denne service. Hvis man eksperimenterer lidt med søgeordene og tager et skærmbillede når man finder en pudsig sammensætning af forslag.
Kigger man f.eks. på bare et af billederne herover...., ville det så være muligt at strikke en historie sammen, som på en eller anden kreativ måde formåede at inddrage alle de viste søgeforslag?
Man kunne slippe eleverne løs i søgefeltet i en dyst om at finde en kombination af de sjoveste, mest uforudsigelige eller modstridende forslag.
En anden mulighed kunne være at vise klassen en søgning (som f.eks. den næstsidste herover), og bede dem skrive en historie med et af de viste søgeforslag som overskrift.
Da søgeforslagene, som før nævnt, er baseret på en masse menneskers mere eller mindre spøjse valg af søgeord, kunne man også, som tegneren Josh MeCouch gør det i sine fantasifulde illustrationer her, lade eleverne tegne eller beskrive den kontekst/hændelse/person, som kunne tænkes at ligge bag de forskellige søgninger.
Samme kunstner lader sig i øvrigt også herligt inspirere af udvalgte Twitter-tweets, som man kan følge på TwitterIllustrated. Her kan man finde mange, sjove eksempler på hvordan udtalelser og formuleringer, taget ud af en kontekst, kan give de mest absurde tanker.
At "google noget" er efterhånden blevet en næsten lige så naturlig handling som det at tænke selv, for mange af os. Så meget desto vigtigere er det måske også at man engang imellem lige stopper op og tager et kig på hvad det er vi mennesker søger mest efter... og hvorfor.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar