Faner

07 august 2010

Visualiser dine idéer - ved Laurence Musgrove


Ovenstående diasshow stammer fra et eller andet underviser-seminar afholdt af en amerikansk professor i engelsk ved navn Laurence Musgrove. At glo på nogle overheads fra et seminar man ikke selv har deltaget i, giver sjældent den store mening, men hæng alligevel på lidt endnu!

Visualisering er kodeordet. Fra dias 17 og frem får du et visualiseret mini-kursus i hvordan dødkedelige tavlenoter/plancher med få midler (tegninger og lidt fantasi) kan gøres interessante at se på for beskueren, og derved også lettere at huske/forstå/lære af.

"Jamen, hvad nu hvis man kun kan tegne tændstikmænd?"

Spiller overhovedet ingen rolle!
Præsentationen gennemgår først alle de gængse/velkendte "nøgne" former for visualiserede noter (f.eks. grafer, mindmaps, pile, tidlinjer, flowcharts m.m.). Herefter kommer et væld af eksempler på hvordan de samme modeller/skematiseringer kan "spices" op med små relevante illustrationer og farver. Som diasshowet (og Laurence Musgrove eget mindmap til højre) viser, handler det på ingen måde om at skabe stor kunst. Blot om at få dine budskaber igennem til dem du kommunikerer med... og sommetider skal der ikke meget mere end en tændstikmand og en farveklat til!

Et tip herfra: Hvorfor i øvrigt ikke lade eleverne om at komme med forslag til hvordan dagens tavle-noter kan visualiseres? Lur mig om ikke en ting eller to satte sig bedre fast, hvis indholdet skal siges med en tegning!

Læs mere om "Handmade thinking" på Laurence Musgrove hjemmeside "The Illustrated Professor"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar