Faner

18 august 2010

Word Magnets - Leg og lær med magnetiske ord online


Her er et onlineværktøj, som jeg vil tro at nærmest ALLE undervisere kan finde anvendelse for i en eller anden undervisningssammenhæng.
Værktøjet hedder Word Magnets, og er i al sin enkelhed en virtuel tavle, du kan smække "magnetiske" ord fast på.

Sådan bruges Word Magnets:
Ordene skriver du/eleverne selv ind > Klik på "Next" > Vælg enten blank tavle, eller en af værktøjets talrige skabeloner alt efter hvilken type aktivitet i vil lave > Klik på "Done".
Nu er tavlen sat op og alle jeres ord ligger klar til at blive placeret de rigtige steder på tavlen (træk/slip med finger eller mus).

Anvendelsesmulighederne er utallige. I kan f.eks. arbejde med sætningsbygning, ordkategorier, bøjninger, sammensatte ord eller modsætninger/par.

Ordene kan farves, slettes og nye ord kan tilføjes undervejs. Med et tryk på tasten "PrintScrn", kan I tage et skærmbillede af tavlens indhold, og indsætte billedet i f.eks. et Word- eller PowerPoint-dokument, og eleverne kan så her evt. skrive tilhørende tekster/forklaringer til deres billeder og/eller udskrive.
Prøv værktøjet og se selv hvor nemt det er at anvende, og hvor inspireret man bliver, så snart man får det i hænderne! Skriv gerne en kommentar med flere forslag til anvendelsesmuligheder.
I finder programmet her.
Og I kan se en engelsksproget video-vejledning om brug af Word Magnets i undervisningen her.

3 kommentarer:

 1. Hej Eva,
  Triptico-siden er taget ned, og Word Magnets er nu et betalingsprogram, desværre.

  Venlig hilsen
  Ghita

  SvarSlet
 2. Øv... hvor ærgerligt at høre, men mange tak for tippet!

  SvarSlet
 3. Word magnets med meget mere fungerer igen og er stadig gratis

  http://www.triptico.co.uk/download-the-app/

  vh
  susanne

  SvarSlet