Faner

03 april 2011

Prøv en digital opslagstavle med Primary Wall - Sticky notes

Der findes mange websites med gratis, digitale "opslagstavler", hvor forskellige brugere fra hver deres computer kan bidrage med links, billeder,kommentarer eller andet indhold til et fælles projekt. En digital opslagstavle kan være et nyttigt redskab hvis I f.eks. skal arrangere en fest, lejrtur eller lign. og har brug for at samle alle oplysninger et sted, som er tilgængeligt for alle, også hjemmefra.
En ulempe ved mange af disse webtjenester er dog at de som regel forudsætter at man først tilmelder og registrerer sig som bruger, hvilket i en undervisningssammenhæng hurtigt kan gøre det lidt mere besværligt end nyttigt. Især med de yngre klassetrin.

Men websitet Primary Wall har skabt et tavle-koncept der er så enkelt at bruge at alle kan være med. Værktøjet er dog nok mest relevant for klasser som har adgang til en elektronisk tavle.
En tom tavle

En tavle med elevernes noter
Uden nogen form for registrering kan man åbne siden og straks begynde at skrive noter til en opslagstavle. Vil man dele sin tavle med andre klikker man bare på "Share" og kopierer det link der kommer frem. Andre kan så indtaste linket i deres webbrowser og... pling!....lander de på samme tavle og kan være med til at skrive noter til den.
Klik på tavlen - Skriv noten og tilføj overskrift og navn - Klik på "Post me" og noten hænger på tavlen
Noterne kan slettes, rettes i eller flyttes rundt og placeres hvor man ønsker dem på tavlen, samt sorteres automatisk og overskueligt med et enkelt klik på "Sort".
Som I kan se i nedenstående videopræsentation af værktøjet opdateres tavlen automatisk hos alle hver gang en ny note eller ændring tilføjes.

Her er nogle idéer til hvordan I kan bruge en digital opslagstavle i undervisningen:


I finder værktøjet her.

2 kommentarer:

 1. Tak for en fantastisk blog, jeg enormt inspireret af alle ideerne.

  Hilsen en trofast læser.

  SvarSlet
 2. Hvor er det bare dejligt at høre! Tak til dig!
  Hilsen
  Eva

  SvarSlet