Faner

28 april 2011

Pengetælleren - træn pengeforståelse

Pengetælleren er en interaktiv SMARTboard-aktivitet jeg har lavet til mit regnehold, så de kan træne pengeforståelse ved at øve sig i at tælle penge sammen og føre beløb ind i et pengeregnskab.
Tal-generatorer "spytter" tilfældige tal mellem 1-10 ud. Tallene flyttes hen foran gange-tegnene; regnestykkerne udregnes og beløbene skrives ind i regnskabet med penne-værktøjet.

Pengetælleren kan enten bruges som fællesaktivitet på tavlen, eller til fremstilling af Notebook-opgavesider til udskrivning. Sidstnævnte kan eleverne evt. være med til: Tryk et tal frem med hver generator > flyt tallene hen på plads til venstre for gange-tegnene > udskriv siden (vælg Fuld side) > løs/ret hinandens opgaver.

Sådan bruges Pengetælleren:
Flyt tallet hen foran gangestykket; regn beløbet ud og skriv det ind i regnskabet, som i eksemplet herunder
Når alle beløb er udregnet og skrevet ind, tælles regnskabet sammen til sidst.

Vil I prøve mere kan I viske tallene ud, og trykke nye tal frem med generatorerne.

I kan downloade aktiviteten her.

Lav selv aktiviteter med tal-generatoren
Vil du selv prøve at udforme SMARTboard-aktiviteter med tal-generatoren til/med dine elever er her en lille vejledning:
  • Åbn et tomt Notebook 10-dokument
  • Vælg fanen "Galleri" (det lille maleri-ikon)
  • Vælg Lesson Activity Toolkit > Tools > interaktive og multimedia
  • Scroll ned og find Random Number Generator > træk den ind i det hvide område og slip den
  • Placer tal-generatoren, hvor den skal være og tilpas den på følgende måde...
  • Generatorens størrelse kan ændres ved at hive i det nederste højre hjørne med de små prikker
  • Når generatorens størrelse og placering er fundet er det en god idé at låse den fast: højreklik på den > vælg Låsning > vælg Lås
Vil du, som jeg, dele dine .notebook-filer med andre lærere/elever kan du uploade dem til fri afbenyttelse via SMART Exchange Danmark. Opret dig som bruger - gratis - og del/hent idéer og materialer til brug på SMARTboard.
Obs! Bliv ikke forskrækket når preview-funktion på SMART Exchange ikke viser flash-elementerne man anvender i sine Notebook-dokumenter, dvs. de interaktive elementer du evt. bruger fra Notebook-galleriet (ting der "kan noget"). F.eks. vises mine Huskekommode-aktiviteter med alle skuffer åbne i preview-visningen hos SMART Exchange, hvilket giver et lidt vildledende billede af hvad aktiviteten går ud på. Af samme grund sørger jeg altid for at indlæg her på bloggen vedr. mine SMARTboard-aktiviteter viser screenshots af de faktiske skærmbilleder. Men bare rolig:  når man downloader aktiviteten og åbner den på SMARTboardet er alle flash-elementerne med.

Tilføjelse: Det er i øvrigt også muligt at uploade .pdf-filer på SMART Exchange, hvilket f.eks. kan bruges til at tilknytte dokumenter (relevant tekster, opgaveark eller lign.) udformet i Word og gemt i .pdf-formatet.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar