Faner

22 oktober 2013

Do something - Amerikansk non-profit ungdomsorganisation, der vil gøre en forskel

Jeg er faldet over website, som jeg vil anbefale at du besøger, hvis du er underviser på mellemtrinnet og opefter, på ungdomsuddannelser, efterskoler eller gymnasier.
Do something er en non-profit organsitation, som gennem forskellige interaktive kampagner forsøger at give amerikanske unge en stemme i den offentlige debat.
Kampagnerne behandler emner som genbrug, hjemløshed, fattigdom, mobning, sundhed og andre alvorlige problemer og udfordringer, som præger det samfund amerikanske unge vokser op i, uanset hvilket samfundslag de tilhører.
Et eksempel er en igangværende kampagne - Fed up - , som forsøger at forbedre den generelt elendige skolemad børn og unge tilbydes i det amerikanske skolevæsen. For at belyse omfanget af den bekymrende mangel på sunde alternativer til chips, pizza, burgere, fritter, kager, sodavand og slik, opfordrer organisationen amerikanske unge til at uploade billeder af deres skolemad. De indsamlede billeder bruges som dokumentation i organisationens kamp for at skabe opmærksomhed omkring den stigende fedme-problematik og - forhåbentlig - påvirke holdningerne omkring børn og unges kostvaner.

Et kig ud i verden og et kig på os selv.
I en dansk undervisningssammenhæng kan websitet måske bruges som debatoplæg, øjenåbner eller som inspiration til lignende kampagner.

Besøg websitet her... og følg Fed up-kampagnen her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar