Faner

31 juli 2011

Prøv billedsøgning på en lidt anden måde med Pixolu2

At google noget er for mange efterhånden blevet måden man søger efter noget på nettet, f.eks. billeder. Men der findes også andre søgeværktøjer. Pixolu2 er et søgeværktøj, som griber billedsøgning an på en anderledes - lidt mere intuitiv - måde. Søgeresultater i Pixolu2 baseres nemlig i højere grad på billeders visuelle lighed end på de tilknyttede tags (søgeord) billederne måtte være udstyret med på de hjemmesider hvor de hører til.

Sådan bruges Pixolu2:

Skriv først et søgeord > klik på Search og vent et øjeblik.

Resultatet af 1. søgning

Pixolu2 viser dig nu resultatet af din første søgning. Et lille øje dukker op når du fører musen hen over de små billedeksempler. (Ved at klikke på øjet, åbnes billedets url-side i et nyt vindue, hvor du kan se billedet i sin fulde størrelse/opløsning).
For at indsnævre din søgning kan du nu vælge op til 6 af de små billedeksempler ved at trække dem op i det store, sorte søgefelt felt foroven og derefter klikke på den grønne søgeknap Get similar images, øverst til højre.

Resultatet af 2. søgning
Pixolu2 viser dig nu resultatet af din anden søgning.
For at indsnævre søgningen yderligere kan du nu vælge at udskifte et eller flere af de udvalgte billedeksempler - vil du fjerne et af billederne fra søgningen holder du markøren over billedet og klikker på det røde kryds. Klik på den grønne knap igen, hver gang du ændrer noget i et af søgefelterne.

Resultatet af 3. søgning
Du kan også ændre teksten i søgefeltet, f.eks. ved at tilføje et ord, og få en helt ny søgning frem. (Obs! Ønsker man at søge med danske søgeord er en Google-billedsøgning klart bedre!)

Om man foretrækker det ene søgeværktøj frem for det andet er naturligvis en smagssag. Personligt er jeg fascineret af Pixolu2s valg af sort baggrund, som rent æstetisk gør selve søgeprocessen til en smuk oplevelse.
Det at kunne kombinere billeder (i det store, sorte søgefelt foroven) frem for at skulle stave sig igennem det hele kan desuden være en stor fordel for elever med læse-/stave-vanskeligheder, hukommelsesbesvær eller andre kognitive vanskeligheder. 
Prøv selv søgeværktøjet her.

2 kommentarer:

  1. Super super gode ting du kommer med og skal snart have kigget på især det med billedsøgningen. Tusind tak for al det du deler på begge dine skønne blogge :-)

    SvarSlet
  2. Det ER simpelthen sjovt at søge billeder på andre måder end man har vænnet sig til. En god måde at blive klogere på begrebet "søgekriterier".
    God fornøjelse!

    SvarSlet