Faner

15 december 2014

Skolestuen anmelder: Backword - stave-kortspillet, som enhver dansklærer straks burde forkæles med

Billedet er lånt her.
Jeg vil gerne - brandvarmt - anbefale et kortspil, som fås i handelen til en pris i nærheden af 100,00 kr.
Spillet, som hedder Backword, er et stavespil, der kan spilles af 2-5 deltagere (eller hold). Producenterne skriver at spillet egner sig til aldersgruppen 15+, men efter min vurdering vil også yngre børn sagtens kunne få stor glæde af spillet, især hvis der spilles i hold. Det kræver blot at man kender forskel på vokaler og konsonanter samt mestrer stavning (evt. støttet af ordbogsopslag eller en mere kyndig staver). Ved min afprøvning af spillet var aldersfordelingen 13-50 år og ingen havde problemer med at spille selvstændigt eller med at forstå reglerne.Sådan spilles Backword:
Alle deltagere/hold får 8 kort fra bunken, kortene holdes skjult. De hvide kort er konsonanter og de sorte er vokaler. Spillerne skal nu stave det længst mulige ord med de otte kort og lægge kortene foran sig med bagsiden opad. Det er nu modspillernes opgave at gætte hinandens ord, som afsløres et kort ad gangen... bagfra! Har man f.eks. stavet ordet "bjerg" vendes bogstavet 'g' først, derefter 'r' osv. For hvert vendte bogstav får modspillerne mulighed for at byde ind med et gæt eller meldingen "jeg venter" ( = til næste bogstav afsløres). I denne fase er det en stor hjælp for modspillerne at kortenes farver røber, hvor vokaler og konsonanter er placeret i ordet, der skal gættes.
Hver modspiller har op til fem gæt pr. ord.
Når et ord er gættet gøres scoren op: staveren får 1 point pr. bogstav som er vendt når ordet gættes, mens modspilleren får 1 point pr. bogstav, som ikke blev vendt før ordet blev gættet.
Der fortsættes herefter til næste spillers ord.
Spillets vinder er den, der først opnår en score på 24 point.

PS: Jeg har ikke modtaget penge for at omtale dette produkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar