Faner

15 juli 2010

Tema: Design - Google-logoet

Vi møder det hver dag - Googles logo - både i det originale layout og i utallige, kreative varianter (de såkaldte "Doodles").
Siden 1998 har Google præsenteret os for en strøm af nye varianter, inspireret af diverse mærkedage, mærkesager og verdensbegivenheder, få et kronologisk overblik her (Googles officielle website) eller her.Selv vores eget lille land fik såmænd fornøjelsen af at blive "doodlet" officielt i anledning af grundlovsdagen d. 5. juni 2009.


En lang række berømtheder er også blevet hyldet på deres fødselsdage, som du kan se i eksemplerne her:Michael Jackson, Ghandi, Monet, Escher, Picasso, Munch, Van Gogh og Warhole.

Google har sågar lavet en tegnekonkurrence "Doodle 4 Google", som dog kun gælder for amerikanske skolebørn..., men det behøver jo ikke forhindre os i at låne idéen til vores billedkunstundervisning. Oplægget fra Google til tegnekonkurrencen lød noget i retning af "Hvad hvis...?" og du kan læse nogle af børnenes overvejelser/refleksioner her.
Du finder desuden en lang række fantastiske eksempler lavet af amerikanske børn her:
Google-(billed-)søgning på "Doodle 4 Google"

Se også en Youtube-video, hvor manden bag de officielle Google-"doodles", den 28-årige koreanske webdesigner og illustrator Dennis Hwang, viser hvordan han laver en "Doodle" - her.

Til Photoshop-brugerne har jeg fundet en meget let forståelig tutorial (vejledning) i hvordan man selv kan designe et "ægte" Google-logo her på websitet http://www.logoogle.com/. Obs! Vejledningen er på engelsk, men med rigtig god billedstøtte,... så med en lærer i nærheden er den absolut et besøg værd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar